”17-åring till Real – för en halv miljard”

Efter Neymar, Gabriel Jesus och Vinícius Júnior.

Här är nästa stjärnskott från Brasilien: 17-årige Rodrygo Goes.

Underbarnet – som likt Neymar är fostrad Santos – ska under tisdagen ha lämnat Santos spelarhotell och rest till Madrid för att slutförhandla med Real Madrid.

Detta bekräftas av Santos ordförande, José Carlos Peres.

– De har talats vid, men inget är påskrivet. Vi blev förvånade när grabben stack från hotellet. Vi har varit i kontakt med hans rådgivare och hans pappa och bett dem lugna ner sig. Saker och ting bör göras i lugn och ro, särskilt eftersom det kan bli den största affären i brasiliansk fotbollshistoria, säger Peres i en intervju med SporTV.

Även Real Madrids president, Florentino Perez, bekräftar:

– Det är klart till 99,99 procent, säger han.

Enligt Globo väntas Real Madrid få loss 17-åringen för omkring 450 miljoner kronor. Tanken är sedan att han ska ansluta till ”Los Blancos” i juli 2019, sex månader efter att han fyllt 18.

Prislappen är således den samma som Real Madrid betalade för Vinícius Júnior, vars övergång formellt fullbordades så sent som den 23 maj i år.

Vinícius Júnior spelade sin sista match för Flamengo i söndags, i 2-0-segern mot Parana. Mycket talar för att han ansluter till Real Madrid redan i sommar.

– Det är inte riktigt bestämt än. Flamengo och Real Madrid får ta ett beslut. Ni kommer få veta inom några dagar, sa Vinícius JR efteråt.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier