Officiellt: Torreira klar för Arsenal

Många, långa, rykten och en övergång som sedan tidigare har varit så gott som klar.

Nu är den officiellt bekräftad.

Arsenal bekräftar via Twitter att Lucas Torreira, 22, är klar för klubben och därmed lämnar Sampdoria.

Torreira kom till Sampdoria från Pescara 2015 och har sedan flytten till Genua-klubben blivit en kugge på det defensiva mittfältet. Förra säsongen spelade uruguayanen 36 av Sampdorias 38 ligamatcher.

Enligt tidigare rapporter ligger transfersumman runt 250 miljoner kronor.

– I Lucas Torreira har vi värvat en ung spelare som är en väldigt lovande talang. En mittfältare med stor kvalité. Jag har gillat att se honom spela för Sampdoria de senaste två säsongerna och vi såg alla honom göra bra ifrån sig i VM för Uruguay. Han är en ung spelare som redan har mycket erfarenhet, men som vill fortsätta att utvecklas. Vi välkomnar Lucas till Arsenal och ser fram emot att han ansluter till vår försäsong, säger managern Unai Emery till Arsenals hemsida.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier