Ryska tvillingarna lägger skorna på hyllan

Vasilij och Aleksej Berezutski, 36, avslutar sina karriärer. Det meddelar de via CSKA Moskvas hemsida. De ryska tvillingtornen inledde sina karriärer i Torpedo-ZIL Moskva innan båda gick vidare till CSKA Moskva. Sedan dess har de spelat för storklubben i 16 år och över 1 000 matcher tillsammans.

– 16 år i en klubb – en otrolig tid. När vi vid 19 års ålder undertecknade våra första kontrakt med CSKA var det omöjligt att ens drömma om att vår väg i röda och blåa färger skulle bli så lång och framgångsrik, skriver de i ett tackbrev på CSKA:s hemsida.

– Efter så många år i en klubb, med så otroligt stöd från fans, är det extremt svårt att få ett slut. Det är anledningen till att beslutet tog så lång tid. Att inse att det är dags att starta en ny livsstil är alltid svårt för en professionell idrottsman. Men för oss har denna tid kommit.

Med sig från titelskåpet tar de två mittbackarna bland annat sex ryska ligatitlar och en Uefacup-buckla.

Taggar CSKA Moskva
allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier