Officiellt: Golovin klar för Monaco

Nu är det klart. Aleksandr Golovin, 22, är klar för Monaco. Det bekräftar klubben via sin hemsida.

Golovin har skrivit på ett femårskontrakt med Monaco och lämnar därmed CSKA Moskva. Transfersumman ska enligt The Guardian ha landat runt 310 miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att skriva på för Monaco. Det är ett nytt äventyr för mig som jag tar mig an med stora ambitioner. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att träffa tränarteamet och mina nya lagkamrater, säger Golovin till hemsidan.

Den ryske mittfältaren imponerade stort i VM, stod för ett mål och två assist när Ryssland gick till kvartsfinal. Efter det ryktades han länge vara på väg till Chelsea eller Juventus, men väljer alltså Monaco.

Något som såklart gläder Monacos vicepresident Vadim Vasilyev.

– Vi är väldigt glada över Aleksandr Golovins ankomst. Han är en talangfull ung spelare, väldigt framstående under VM, men vi har följt honom under lång tid. Trots konkurrens från väldigt stora klubbar i Europa har Aleksandr valt Monacos sportsliga projekt som kommer erbjuda honom de bästa förutsättningarna för att fortsätta att utvecklas.

Sammanlagt spelade Golovin 113 matcher för CSKA Moskva.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier