Sydafrikansk anfallare provspelar med Djurgården

På fredagen kom beskedet att Tino Kadewere, 22, lämnar Djurgården.

Klubben letar efter en ersättare och det har bland annat ryktats om Dalkurds Mohamed Buya Turay, 23.

Men nu dyker ett nytt namn upp.

På sin hemsida skriver Djurgården att sydafrikanske anfallaren Bonginkosi Ntuli, 27, (just nu i Erik Hamréns Mamelodi Sundowns) är på plats för att provspela med klubben.

23-åringen, kallad ”Bongi”, deltar i fredagens träning på Kaknäs.

– Bongi tillhör Mamelodi Sundowns som vi har lånat spelare av tidigare. Han har tillhört dem i fyra år och varit utlånad nu senast till Platinum Stars där han spelat alla matcher och gjort fem mål. Nu har han kommit tillbaka till Sundowns som tog kontakt med mig och vi har haft några lyckade exempel med dem tidigare. Det fanns intresse från andra klubbar men jag pratade med Pitso (Mosimane, tränare i Mamelodi) och klubbledningen och vi är överens om att vi skulle kunna låna Bongi till förmånliga villkor, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Han är snabb, gillar att vara i boxen och jobbar hårt för att bli bättre. Det är klart att han ser det här som en kick att få den här möjligheten och vi har tid på oss innan transferfönstret stänger. Vi får se om det här kan vara ett alternativ för det korta perspektivet under hösten men det finns en möjlighet att diskutera framtid också.

Bosse utvecklar när Sportbladet ringer upp:

– Vi har en god relation med Sundowns. Bongi har egenskaper som han kan visa ganska omgående.

Det handlar om ett lån? 

– Ja, absolut.

När tar ni ett beslut?

– Han tränar med oss i dag, det är ingen brådska. Han såg matchen i går (Europa League-kvalet mot ukrainska Mariupol). Förhoppningvis stannar han året ut, vi fattar beslut närmaste veckan.

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier