Djurgårdens sportchef: ”Trygg med det lag vi har”

Endast en renodlad anfallare finns kvar i Djurgården efter att Tino Kadewere, Julian Kristoffersen och Yura Movsisyan i sommar har lämnat klubben.

Kvar finns endast Aliou Badji, som i dagens hemmamatch mot Sundsvall hoppade in och gjorde mål för tredje matchen i följd.

Det har tidigare rapporterats om att Buya Turay är på väg att värvas från Dalkurd. Men Bosse Andersson är förtegen.

– Dalkurd har sin egen klubb att driva och han står under kontrakt där så jag har ingen anledning att uttala mig om spelare som inte tillhör oss, säger sportchefen.

Som trots anfallsbristen säger sig vara nöjd med hur truppen ser ut.

– Vi har många alternativ (på topp), i dag spelade vi med Kerim (Mrabti) och (Dzenis) Kozica. Vi har flera offensiva spelare som kan spela där. Det handlar också om förtroende, nu har Badji klivit fram och gjort mål tre matcher i rad. Det är en oerhört intressant spelare.

– Klart vi tittar på den biten. Vi får summera det här när fönstret stänger den 11 augusti. Men jag känner mig väldigt trygg med det laget vi har.

Djurgården har för tillfället sydafrikanske Bongi Ntuli på provspel. Om det blir något kontrakt för honom återstår att se.

– Han kommer att vara här till den 10 augusti. Sen får vi se hur vi gör där. Vi ska åka till Odessa (returmatch mot Mariupol på torsdag) och han ska vara kvar här och träna. Sen gäller det att lägga ett pussel men vi kommer inte ta ett beslut om hans framtid förrän transferfönstret stänger, säger Andersson.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier