Uppgifter: ”Svennis” erbjuden förbundskaptensjobb

Det har under en tid ryktats om att Irak är intresserat av att plocka in Sven-Göran Eriksson, 70, som ny förbundskapten.

Tränarveteranen har i en intervju med SVT Sport också bekräftat att där finns intresse från Irak.

Sky Sports skriver nu att det irakiska förbundet erbjudit ”Svennis” ett treårskontrakt. Svensken väntas fatta ett beslut kring erbjudandet den här veckan.

Om ”Svennis” väljer att tacka ja till erbjudandet från Irak kommer kontraktet löpa över Asiatiska Mästerskapen 2019 och kvalet till VM 2022.

Irak befinner sig i dag på 89:e plats på världsrankningen.

UPPDATERING 16.15:

I en intervju med Göteborgs-Posten säger Eriksson att ingenting är påskrivet och att han inte kan kommentera Irak-ryktet. Däremot är han sugen på att fortsätta sin karriär som tränare.

– Jag har alltid sagt att kommer det något vettigt så tar jag några år till som tränare. Det har jag lust att göra, säger han till GP.

– Det spelar inte så stor vad det är. Huvudsaken är att det är fotboll. Det kanske kan bli Torsby IF i division 5 om det inte kommer något. Men då blir det inte som tränare utan mer som bakgrundsfigur.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier