Officiellt: Witsel flyttar till Borussia Dortmund

Nu står det klart att Axel Witsel kommer att ansluta till Borussia Dortmund. Det bekräftar klubben nu via sin hemsida. Därmed flyttar den belgiske VM-mittfältaren till Bundesliga från kinesiska Tianjin Quanjian.

– Efter VM var mitt mål att flytta tillbaka till Europa från Kina, säger Witsel till hemsidan.

– Jag är väldigt glad, och också stolt, över att snart få spela för BVB. Efter vår första konversation behövde jag inte tänka två gånger, för för mig är Borussia Dortmund en av de bästa klubbarna på kontinenten.

29-årige Witsel har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2022. Övergången – som av tidigare rapporter uppges ligga runt 200 miljoner kronor – kommer slutföras formellt inom de närmaste dagarna.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier