Schalke bekräftar: Säljer talangen till PSG

Har du missat att Thilo Kehrer, 21, är på väg till PSG? Ingen fara. Det är en affär som gått under radarn för dem flesta.

Efter tre veckors ”hemliga” förhandlingar har Schalke 04 och Paris SG nu nått en överenskommelse. Den 21-årige mittbacken flyttar till PSG, i en affär värd 384 miljoner kronor.

– Vi kom överens med PSG i går natt. Där är några sista detaljer att klara av, säger Schalke sportchef Christian Heidel till Bild.

Klubbarna ska inledningsvis stått långt ifrån varandra men till slut lyckats nå en överenskommelse. De utdragna förhandlingarna gjorde att även Barcelona blandade in sig i slutet, och försökte sig på en ny transferkupp, men det blir alltså en flytt till PSG för Kehrer.

– Övergången är av en sån ekonomisk dimension att Schalke inte kan säga nej. Allting som slutligen diskuterades ska nu bara ner på papper. Jag antar att allting går igenom i början av veckan. Jag kan helhjärtat säga att jag önskar Thilo allt det bästa.

Thilo Kehrer har noterats för 45 Bundesliga-framträdanden sedan debuten i Schalke för tre och ett halvt år sedan. Han är även given i det tyska U21-landslaget, för vilka han gjort nio landskamper.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier