Galna ryktet: Vill köpa Mbappé

Bloggen har som bekant en förkärlek för de allra mest fantasifulla ryktena och det här måste nog klassas som ett av dem. För hur många tror egentligen att Juventus ska värva Kylian Mbappé från PSG i sommar? Det är i alla fall ändå vad de italienska tidningarna spekulerat och fortsätter att spekulera i.

Allt verkar ha sin början i Juventus-ägaren Andrea Agnellis kommentar i september om att Juventus även hoppas värva ”nästa Ronaldo” när portugisen lägger skorna på hyllan. En kommentar som kom att tolkas som att Agnelli har siktet inställt på Mbappé.

La Repubblica är en av flera tidningar som sedan dess behandlat drömmen som en potentiell verklighet, en utveckling som lett till att sportchefen Fabio Paratici nu på allvar tvingas svara på frågor om möjligheten för Juventus att köpa Mbappé i sommar.

– Allt verkar handla om en väldigt fantasifull hypotes. Fantasi kan vara bra ibland men knappast när det kommer till sådana namn i januari eller juli. Vi är en storklubb och måste vara uppmärksamma på marknaden, nu och i framtiden, men möjligheten att värva Mbappé känns som ren fantasi, säger Paratici.

En mer realistisk värvning är den av Arsenals Aaron Ramsey som ser ut att komma allt närmare Juventus. Enligt Corriere dello Sport vill Turin-klubben betala motsvarande 50 miljoner kronor för mittfältaren redan nu för att inte riskera att förlora honom till en annan klubb när han går helt gratis till sommaren. Ramsey ska enligt Gazzettan i sin tur erbjudas ett femårsavtal med en fast lön på 65 miljoner kronor om året med bonusar som kan lyfta den till 80 miljoner.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier