Hammarby bekräftar: Försvarstalangen klar

Kossounou Odilon har varit på besök hos Hammarby till och från sedan 2016. Nu har 18-åringen till sist skrivit på ett avtal med klubben.

– En mittback som har alla förutsättningar – fysiskt, tekniskt och sett till spelförståelse – att gå riktigt långt. Vi har stora förhoppningar på honom, och även om han bara är 18 år så kommer han att i högsta grad konkurrera om en startplats från dag ett, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Chefsscouten Mikael Hjelmberg berättar att Hammarby upptäckte mittbacken under Gothia Cup.

– Det har varit en lång och gedigen process att få honom till Hammarby. Vi agerade snabbt efter att vi såg honom i Gothia Cup. Han har varit här i fyra längre omgångar, och vi har även följt honom på plats i Elfenbenskusten. Han är utbildad i ASEC, som är en av de bästa och mest framgångsrika fotbollsakademierna i Afrika, och han är en fantastiskt spännande spelare med en exceptionell talang som vi äntligen är i mål med.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier