Sibila på plats i Göteborg

GÖTEBORG. Under söndagskvällen landade Gif Sundsvalls tidigare assisterande tränare, Ferran Sibila, 30, i Göteborg.
Enligt Sportbladets uppgifter presenteras han officiellt under måndagens träning med Blåvitt som ny assisterande tränare i Göteborgsklubben.
Det har länge varit känt att Sibila varit IFK Göteborgs förstaval att bistå tränaren Poya Asbaghi i det fortsatta arbete med att förändra Blåvitts spelstil mot en mer possesioninriktad fotboll.

Det har också kommit fram att en överenskommelse mellan Blåvitt och Sibilas arbetsgivare, företaget Soccer Services som hyr ut sin personal på konsultbasis, varit nära och där bara detaljer har återstått.
När Sibila i höstas gjorde klart att han inte skulle fortsätta i Sundsvall så var det med hänvisning till att han ville ha närmare hem till vänner och familj i Barcelona. Till skillnad från i Sundsvall går det att flyga direkt från Göteborg/Landvetter till Barcelona.

Nu återstår att se om det även ansluter spelare som passar in samma fotbollsfilosofiska skola. IFK Göteborg budade i höstas på Giffarnas mittfältare David Batanero, men Sundsvall sa då nej.

GP och GT mötte upp Sibila under söndagskvällen på Landvetter.

– Jag har haft en bra semester, det känns spännande att vara här, sa Sibila till GP.

GP: Kör du första träningen i morgon?

– Först möten … Nu måste vi gå, vi får prata mer i morgon, sa spanjoren.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier