Beslutet som kan förändra tysk fotboll

Aldrig mer! Borussia Dortmund har nu bestämt sig och kommer aldrig sälja en spelare till Bayern München igen.

Det skriver pålitliga Bild som uppger att beslutet togs när klubben fick klart för sig att Christian Pulisic inte skulle förlänga sitt kontrakt. Ledningen gav då amerikanen välsignelsen att lämna i sommar – så länge han inte skrev på för Bayern.

Dortmund har tidigare sålt spelare som Mario Götze, Roberto Lewandowski och Mats Hummels till Bayern men Dortmund anser nu att de måste sluta förse rivalen med stjärnspelare om de ska ha någon chans på titeln.

Istället ska spelare som vill lämna säljas utomlands, som med Ousmane Dembélé (Barcelona), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) och nu senaste Pulisic som efter sommaren kommer att spela för Chelsea.

Istället för att sälja till Bayern ska Dortmund attackera Bayern – som nu är mitt i ett generationsskifte och i skrivande stund sladdar sex poäng bakom Dortmund i tabellen. Ett potentiellt skifte i den tyska fotbollens maktbalans.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier