AVSLÖJAR: Allsvenska mittbacken flyttar till Qatar

IMG_0723

Allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna har åkt på ett tungt spelartapp.
Enligt uppgifter till Sportbladet är mittbacken Alexander Michel helt klar för Qatarklubben Al Khor.

Det är de tre matcherna för Libanon i asiatiska mästerskapen (som mittfältare) som öppnat vägen för ett sannolikt lukrativt kontrakt för 26-åringen i Qatar med Al Khor.

Mittbacken förlängde sitt avtal med AFC så sent som i december 2018 efter att Eskilstunalaget var klart för en återkomst i allsvenskan.

Men Michel fick då också in en klausul i sitt avtal som gör att han kan lämna AFC med förmånliga villkor.

– Jag kan inte gå in exakt på vad det rör sig om i kontraktet. Men det som är klart är att det dykt upp en möjlighet för honom efter mästerskapet, sa AFC-tränaren och sportchefen Nemanja Miljanovic till Eskilstunakuriren för ett par dagar sedan.

Till Sportbladet säger Miljanovic:

– Jag har inte fått det officiellt att en övergång är klar, men vi vet att Alex är på plats där. Om det blir så är det givetvis tråkigt för oss i AFC, men en bra möjlighet för honom. Vi kan inte matcha den ekonomin. Det är en bra kille och det är bara att önska honom lycka till.

Hur ersätter ni Alexander Michel?

– Vi har alternativ och tid på oss. Vi har inte bråttom, säger Miljanovic.

Al Khor ligger näst sist i ligan i Qatar och är högsta grad i behov av defensiv förstärkning.

Alexander Michel gjorde 23 matcher i allsvenskan för AFC 2017, har spelat en U19- och fyra U21-landskamper för Sverige innan han bestämde sig för att representera Libanon på A-landslagsnivå. För Libanon har han spelat fyra landskamper.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier