Först tränaren – nu avgår också sportchefen

Det går fort i hockey, som man brukar säga.

Det gör det också uppenbarligen i fotboll och i AC Milan.

Tidigare under dagen avgick tränaren, tillika klubbikonen, Gennaro Gattuso med två år kvar på kontraktet. Nu är det även bekräftat från klubben att sportchefen, tillika före detta tränaren, Leonardo har valt att tömma sitt kontor på Milanello efter knappt ett år i klubben.

”Leonardo kom till AC Milan när det behövdes som mest några få veckor innan sommarens transferfönster stängde. Under väldigt svåra förhållanden har han lagt hjärta och själ på att hantera en väldigt komplicerad situation och förmedla sin energi och sina ambitioner till laget. Jag är väldigt tacksam för allt Leonardo har bidragit med till vår stora klubb och jag önskar honom lycka till i framtiden”, skriver klubbens vd Ivan Gazidis i det officiella utlåtandet på Milans webbplats.

Med andra ord behöver nu den klassiska klubben, som missade Champions League-kvalificering i sista omgången av Serie A, nu införskaffa både en ny sportchef och en tränare innan man kan börja botanisera på sommarens spelarmarknad.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier