Uppgifter: Valverde sitter kvar trots allt?

Enligt flera spanska källor, bland annat El Chiringuito-journalisten Quim Doménech Puigbó samt spanska tv-kanalen LaSexta, så har Barcelona under kvällen informerat tränaren Ernesto Valverde om beslutet att avskeda honom efter misslyckandena i Champions League och Copa del Rey. Sparkandet av Valverde förväntas bli officiellt inom de närmaste timmarna. Så det är ju bara att vänta och se om det stämmer också.

Huvudkandidat att ta över verkar fortsatt vara, precis som RAC1 rapporterade om under gårdagen, den belgiske förbundskaptenen och före detta Evertontränaren Roberto Martinez.

Uppdatering: Enligt spanska radiokanalen Onda Cero kan offentliggörandet om Valverdes framtid fortfarande dröja, då ordföranden Josep Maria Bartomeu vill ha mer betänketid. Återigen är det bara att vänta och se.

Uppdatering två: Nu börjar detta bli intressant. El Larguero (Cadena SER) går nu ut med uppgifter, motsatta från tidigare rapportering under kvällen, att Ernesto Valverde kommer få förnyat förtroende över nästa säsong. Från officiellt håll är det dock fortsatt tyst. Oavsett vad beskedet blir och oavsett när det kommer så kommer det vara någon som har fel.

Uppdatering tre: Nästa mediehus till rakning. Må så vara ett Madridbaserat sådant. Marca skriver att Valverde blir kvar i Barcelona – tack vare de två ligagulden och trots CL-debaclen mot Roma och Liverpool. Ett av skälen uppges av tidningen vara att tränaren har fortsatt stöd både från ordföranden Bartomeu samt de tyngsta rösterna i omklädningsrummet, såsom Lionel Messi, Gerard Pique, Jordi Alba och Ivan Rakitic.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier