Bekräftat: Sundgren lämnar AIK

Nu är det helt klart.

Daniel Sundgren lämnar AIK för den grekiska klubben Aris FC.

I ett pressmeddelande tar den 28-årige backen en känslofyllt avsked från klubben i sitt hjärta där han har hunnit med att spela 113 tävlingsmatcher.

– Jag vill först och främst säga att jag har en klump i halsen. Att lämna klubben jag älskar mest av allt svider. Jag har vuxit upp med doften av Råsundas gräs, omklädningsrum och kiosker. Första åren av mitt liv tillbringades på Västra vägen, ett stenkast från Råsunda. Glömmer aldrig när jag stod på läktaren och såg min far spela och tänkte ”här ska jag spela någon dag”. Nu flera år senare sitter jag ensam på ett hotellrum och skriver detta, men full av kärlek. Kärlek som kan beskrivas med ett SM-guld för min klubb, mer än 100 spelade matcher och Europaspel, säger han.

Han avrundar sedan med:

– De som känner mig vet att jag är evigt tacksam till AIK-familjen. Vi ses igen på planen eller på läktaren, avslutar Daniel Sundgren.

AIK:s sportchef Björn Wesström:

– Daniel har givit AIK hela sitt hjärta. Han är väl värd den sportsliga utmaningen och de betydligt förbättrade ekonomiska förutsättningar som kommande äventyr innebär. Jag både vill och tror att vi kommer att se Daniel i AIK-tröjan igen efter utlandsspelet, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Klubben skriver att nettoresultatet för övergången hamnar i klassen mellan 0 till 2,5 miljoner kronor.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier