”Lämnat in en andra transferbegäran”

Det finns något vackert i kinesiska klubbars avvägning att gärna betala sinnessjuka löner till överåriga spelare men samtidigt snåla med själva transfersummorna.

West Ham tyckte till exempel att Shanghai SIPG:s första bud på Marko Arnautovic värt motsvarande 323 miljoner kronor var ”kränkande”. Men nu är det ju så vackert att 30-åringen i sin tur lovats en sådan oemotståndlig lön att han nu gör precis allt för att få London-klubben att ändå acceptera det.

Enligt The Sun (vi vet, ni vet, alla vet) så har österrikaren lämnat in en andra (!) transferbegäran. Tidningen spekulerar nu i att klubbarna kan komma att enas om en övergångssumma på omkring 352 miljoner kronor (något som skulle ge West Ham möjlighet att värva Salomon Rondon eller Maxi Gomez som ersättare).

Arnautovic har enligt källor i West Ham genom sitt agerande gjort sig omöjlig i klubben men kommer trots det välkomnas till lagets försäsongsläger. Som av en händelse innehåller den bland annat en resa till Kina för ” Premier League Asia Trophy”mot Manchester City, Newcastle och Wolves.

Så Shanghai SIPG kanske avvaktar med budet tills Arnautovic redan är på kinesisk mark. På det sättet skulle de ju spara ett par slantar på flygbiljetter också…

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier