Atlético kallar hem Griezmann – efter dispyt med Barcelona

Antoine Griezmann-soppan tar en rejäl sväng nu. Häng med.

Daily Record skriver, och hänvisar till Atlético de Madrids egna utlåtande, att Griezmann har blivit beordrad att infinna sig på Atléticos försäsongsträning nästa vecka efter en dispyt med FC Barcelona.

Madrid-klubben är bland annat upprörda över hur den katalanska klubben, samt Griezmann själv, har betett sig under deras försök att värva fransmannen.

I ett långt pressmeddelande tar de upp just detta, och berättar vidare att Barcelona hörde av sig till 28-åringen utan tillåtelse under en period när båda klubbarna fajtades om La Liga-titeln förra säsongen – samt när Atlético var mitt inne i en Champions League-kvartsfinal mot Juventus. ”Detta är något som vi anser bryter mot skyddade förhandlingsperioder med spelare”, skriver klubben.

Atlético tar också upp ett möte som skedde nyligen mellan klubbens direktör Miguel Ángel Gil och Barcelonas motsvarande Oscar Grau, ett möte yrkande från Barças håll. Där ska Grau uttryckt en begäran att skjuta upp betalningen av spelaren – efter att utköpsklausulen redan sänkts från 200 till 120 miljoner euro. Atléticos svar var givetvis negativt, där klubben menade att både Barcelona och Griezmann inte hade respekterat Atlético de Madrid som klubb, inte heller deras fans.

Nu ska alltså Griezmann tillbaka till ”Atleti”. Frågan är bara vad som händer härnäst…

Hela utlåtandet går att läsa här.

✓ Silly-TV: Sportbladet sänder 28 matcher under storlagens försäsong – hela listan

✓ Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier