Bekräftar: De Ligt har sagt ja men kan sluta med kontraktsbråk

Matthijs de Ligt har en muntlig överenskommelse med Juventus klar, bekräftar nu agenten Mino Raiola. Problemet är att Ajax, enligt agenten, inte respekterar en annan muntlig överenskommelse.

Enligt De Ligts team så kom de förra sommaren överens med Ajax om att mittbacken skulle få lämna klubben den här sommaren för mellan 45 och 50 miljoner euro (474 och 527 miljoner kronor), skriver Telegraaf. Talangens pappa Frank de Ligt och rådgivare Barry Hulshoff ska båda ha varit på plats när orden yttrades och är nu beredda att vittna om uppgörelsen.

Efter att De Ligt den här säsongen blivit förste försvarare att tilldelas utmärkelsen ”Golden Boy” som världens mest lovande fotbollsspelare, vunnit dubbeln med Ajax, prisats som årets fotbollsspelare i Nederländerna och lotsat sitt lag till en semifinal i Champions League vill dock Ajax ha mycket mer för sin lagkapten.
– En överenskommelse är klar med Matthijs (och Juventus) och det är nu upp till Ajax hur klubben vill hantera det här, säger Mino Raiola till Telegraaf.

Juventus ska ha erbjudit Ajax 50 miljoner euro men fått nej och De Ligt ska på måndagen infinna sig på Ajax träningsanläggning för att inleda försäsongen. En begäran 19-åringen motvilligt kommer acceptera.
– Någon slags utpressning är uteslutet för oss vilket jag också sagt till Matthijs eftersom det inte passar hans person eller livsstil. Han vill bara att Juventus och Ajax ska lösa det här, säger Raiola.

✓ Silly-TV: Sportbladet sänder 28 matcher under storlagens försäsong – hela listan

✓ Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier