Officiellt: HIF förstärker tränarstaben

Christoffer Andersson lämnade sin roll som assisterande tränare för Helsingborgs IF strax efter att Peo Ljung fick sparken. Därefter har HIF:s tränarstab utgjorts av Henrik Larsson (huvudtränare), Alexander Tengryd (assisterande) och Sven Andersson (målvaktstränare).

Nu står det klart att klubben tar in en ersättare för avhoppande Andersson. U19-tränaren Jens Karlsson kommer in under resterande delen av säsongen, och kompletterar därmed ledarstaben som assisterande tränare.

– Han är väldigt duktig på det analytiska, teoretiska och administrativa, vilket hans huvudfokus kommer att ligga på. Jag är mycket glad över att vi fått in Jens i ledarstaben, säger tränaren Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Karlsson kommer att ta över Alexander Tengryds tidigare uppgifter, som innefattade administrativt arbete, matchanalys, teori och individuell utveckling – samt kommer han fungera som en brygga mellan A- och U-lagen. Dessutom kommer han fortsatt ha kvar delar av sin tjänst på ungdomsavdelningen.

I och med förändringen på ledarsidan, innebär det även förändringar inom ungdomsavdelningen för HIF. Bland annat kommer U17-tränaren Álvaro Santos, tidigare spelare i föreningen, att ta över huvudansvaret för U19-laget.

Alla lösningar är tillfälliga fram till slutet av 2019.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier