Pochettino om transferfönstret: ”Stort misstag”

Tottenhams manager Maurico Pochettino plockade in tre starka nyförvärv i Ryan Sessegnon, Tanguy Ndombele och Giovani Lo Celso innan det engelska transferfönstret stängde i går.

Men han är kritisk till upplägget där PL-fönstret stänger långt innan övriga ligor. Något som i Tottenhams fall skulle kunna innebära att man säljer Christian Eriksen till La Liga och sedan inte kan ersätta honom.

– De (andra ligorna) har ytterligare 20 dagar att arbeta med. Det var ett stort misstag för Premier League att gå med på det, säger han på dagens presskonferens och fortsätter:

– På ett sätt är det bra eftersom du kommer starta säsongen (med de nya värvningarna) men vi har öppnat dörren för europeiska klubbar att skapa förvirring i vårt lag.

Om de andra europeiska ligorna inte ändrar sin deadline måste England återgå till att ha värvningsstopp senare, menar Pochettino.

– England kan inte ge dessa klubbar en sån fördel eftersom vi kommer att tävla mot dem.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier