Till Gais – från Melodifestivalen

Boris René Lumbana har en händelserik karriär bakom sig. 28-åringen har spelat proffsfotboll i Örebro, isländska Akueryi och Degerfors. Han har också tävlat i Melodifestivalen två gånger om. 2016 blev det andra chansen och 2017 slutade han totalt på åttondeplats.

Däremellan valde han att lägga fotbollskorna på hyllan för att satsa på musiken.

Men nu gör han comeback. I dag meddelar Gais att man gjort klart med Lumbana för resten av säsongen.

– Jag har själv sökt mig till GAIS och bett att få en chans att visa upp mig och efter hand har det gått allt bättre, säger han till lagets hemsida.

Lumbana har alltså inte spelat proffsfotboll på tre år. Huvudtränaren Patrik Ingelsten medger att han först förhöll sig kritisk till värvningen.

– Jag får erkänna att jag var lite skeptisk till att Boris skulle kunna hävda sig efter sitt uppehåll. Men han har på träning visat att han fortfarande håller måttet på elitnivå. Han kan spela på flera positioner och kommer att ge truppen ytterligare bredd.

Taggar Gais
allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier