Ronaldo: Vem som helst kan kosta en miljard

Cristiano Ronaldo har dalat på listan över historiens dyraste fotbollsspelare. Efter att Joao Felix gick till Atlético Madrid för 1,3 miljarder under sommaren är Ronaldo inte ens historiens dyraste portugis.

Nu kritiserar 34-åringarna klubbarnas nya transferstrategier.

– Det är svårt att göra värderingar i dagens fotboll. Klubbarna gör stora chansningar på potential och fotbollsindustrin har förändrats. Om vi lägger just Joao Felix åt sidan så kan vem som helst gå för 100 miljoner euro (1,1 miljarder kronor) utan att ens ha bevisat något. Det är helt enkelt mer pengar inom fotbollen nu, säger Ronaldo till Tvi24 och fortsätter:

– En mittback och en målvakt kan kosta 70 eller 80 miljoner euro. Jag tycker inte att det är rätt men det är så världen fungerar och vi får acceptera det.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier