Så ska Barcelona hämta hem Neymar 2020

Ett nytt decennium väntar bakom hörnet. Men vi kommer få samma gamla transfersagor.

Åtminstone om man ska tro Mundo Deportivo, som skriver om en viss PSG-Brasse och en potentiell comeback i Barcelona.

Enligt den spanska tidningen så är i alla fall Neymar, 27, Barcelonas prioritet inför 2020 (precis som allt handlade om Neymar i slutet av det förra transferfönstret). Mundo Deportivo listar tre nycklar till att övergången, tillbaka från Paris Saint-Germain, faktiskt ska gå i hamn.

  1. Finansieringen genom en försäljning av Philippe Coutinho (Just nu på lån i Bayern München, där han gjort det bra).
  2. En prislapp på 180 miljoner euro, motsvarande knappt 1,9 miljarder kronor.
  3. PSG har större fokus på att behålla Kylian Mbappé.

Det är framför allt den andra punkten här som gör det hela intressant.

Enligt uppgifterna ska Neymar kunna tvinga igenom en affär för ovanstående summa via en paragraf i FIFA:s transferreglemente. En paragraf som möjliggör en utköpsklausul i de fall en spelare spelat i en klubb i mer än tre år (vilket sker i Neymars fall sommaren 2020), inte skrivit på några nya avtal under den tiden, samt skrivit på det ursprungliga kontraktet när han var 28 år eller yngre.

Transfersumman räknas då ut via en formel som Fifa tagit fram, som bland annat har priset på hans senaste övergång (2,3 miljarder kronor), avskrivningar på den affären, samt lönen som variabler. Summan ska då alltså, enligt Barcelonas påstådda kalkyl, landa på 1,9 miljarder kronor.

Hängde ni med?

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier