Haalands nya utköpsklausul bäddar för framtida flytt?

Han skrev bokstavligen talat nyss på för Borussia Dortmund, vilket avslutade en dragkamp som hade potentialen att bli hela vinterns stora transferföljetong.

Men ska vi kanske redan nu skicka ut norske tonåringen Erling Braut Haaland, 19, i rykteskarusellen igen?

Det är nämligen så att det nu rapporterats vad Haalands nya utköpsklausul blir i hans nya klubb. En klubb som precis värvat honom för, på pappret, knappt 250 miljoner kronor i enlighet med hans tidigare klausul i Redbull Salzburg.

Enligt Bild så ligger Haalands nya klausul på 60 miljoner euro, motsvarande drygt 630 miljoner kronor. Den tyska tidningen skriver att detta dessutom var en stor anledning till att just Dortmund vann dragkampen före klubbar som Manchester United och Juventus. Detta då övriga klubbar inte ville ha med en så, förhållandevis, låg klausul i kontraktet.

Nu är ju inte 630 miljoner kronor några kaffepengar direkt, och inget talar ju för att Haaland lämnar inom den närmaste framtiden. Men om Haaland fortsätter göra mål och succé även i Tyskland (likt han gjort i Österrike) så kan 630 miljoner kronor vara en summa som väldigt många storklubbar, som är vana vid att jobba med dessa enorma summor, hade kunnat tänka sig betala i ett framtida transferfönster.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier