Gedson Fernandes allt närmare Spurs

Gedson Fernandes 18 månader långa lånesejour i Tottenham (med en köpoption) ser ut att komma allt närmare en officiell bekräftelse.

Sky Sports skriver under tisdagen att den 21-årige portugisen nu har klarat läkarundersökningen, och att den där officiella bekräftelsen är så lite som max ett dygn bort (vi får väl se hur det blir med det, med tanke på hur det brukar vara med dessa tidsangivelser i sillytider).

Enligt uppgifterna ska Tottenham ha en köpoption på 50 miljoner euro, motsvarande drygt 525 miljoner kronor, för att göra lånet till en permanent övergång.

Här går det att göra två jämförelser.

Den ena jämförelsen med Benficas utköpsklausul för Fernandes, som uppges ligga på över 1,2 miljarder kronor. En summa klubben ska ha insett är osannolik att de ska få för talangen, som haft sparsamt med speltid i Portugal på sistone.

Den andra jämförelsen med det pris som Benfica, enligt ytterst otrovärdiga The Sun, en gång i tiden ska ha betalat för att vinna dragkampen med antagonisten Porto om den då blott 10-årige talangen i portugisiska SC Frielas.

250 euro, det vill säga typ 2500 kronor, och 25 fotbollar.

Bra investering ändå.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier