Värvade anfallsstjärnan – som målvaktsersättare

När nedflyttningshotade Celta Vigo upplevde fullkomlig ketchupeffekt och pulveriserade Alavés i La Liga med 6–0 under söndagen så gjordes ett av målen av nyförvärvet och ”hemvändaren” Nolito, 33, som gjorde debut i Celtatröjan när han byttes in i halvtid.

Nyförvärsdebut? Men… Transferfönstret är väl inte öppet?

Nej, visst är det inte det.

Men likt Barcelona värvade dansken Martin Braithwaite från Leganés på dispens (efter Ousmane Dembeles skada) i vintras efter transferfönstrets stängning så har nu även Celta Vigo utnyttjat detta spanska, juridiska transferkryphål, som tillåter värvningar utanför transferfönstret (inhemskt eller på fri transfer) ifall en spelare blir långtidsskadad.

Men Celta har utnyttjat det på ett något mer anmärkningsvärt sätt.

Värvningen av yttern Nolito möjliggjordes nämligen av att målvakten (!) Sergio Alvaréz åkt på en långtidsskada. Och som ersättare till den skadade burväktaren värvades alltså en offensiv utespelare in i stället in på dispens från Sevilla.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier