Hammarbys hemliga avtal

I maj genomförde Hammarby Fotboll omfattande lönesänkningar. Lönesänkningar som påverkar såväl spelare, ledare som kontorsanställda.

Överenskommelsen med sina anställda innebär en lönesänkning på mellan 10 och 20 procent.

I samband med det erbjöd klubben sina spelare möjligheten att förlänga sina avtal med sex månader. Något SportExpressen nyligen rapporterade.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar nu (nåja) Hammarbys sportchef Jesper Jansson om den hemliga klausulen, som ett flertal spelare ska ha utnyttjat. Däribland mittbacken David Fällman. Även mittfältaren Junior, som Jansson bekräftar i intervjun.

– Det var en smart idé i förhållande till osäkerheten både för klubbar och spelare i dessa tider. Förhoppningsvis kan det skapa en trygghet både för klubben och inte minst spelarna, säger Jesper Jansson.

Fotbollskanalen: Ni går inte ut med vilka som har förlängt?

– Alla har den (möjligheten). Men sen har vi sagt att ursprungskontrakten gäller. Sen handlar det lite om hur länge behöver ha de här lönereduceringarna igång.

– Det är lite luddigt. Vi vill ha våra affärshemligheter. Vissa saker håller vi internt, säger Jansson.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier