Malmö FF tappar talangtrio

På mindre än ett dygn ser Malmö FF ut att tappa tre av sina mest lovande framtidsnamn.

Först ut var 14-åriga Rooney Bardghji, som beskrivs som ett stort löfte och som redan spelade med MFF:s U19-lag. På Instagram meddelade han att lämnar klubben och istället går till FC Köpenhamn på andra sidan sundet.

– Vi har presenterat en bra plan för honom som vi tycker är den rätta. Men han tyckte väl att deras plan för honom var bättre, sa sportchef Daniel Andersson till Fotbollskanalen.

Någon timme senare kom uppgifter om att även 16-åriga U-landslagsbacken Casper Nilsson lämnar de ljusblåa. Redan 2018 tränade Nilsson med Premier League-klubben Brighton, och enligt FotbollSkåne är han nu aktuell för en övergång till det Graham Potter-ledda sydkustlaget. Enligt uppgifterna handlar det om ett treårsavtal.

Som om inte det vore nog stod det klart under torsdagen att ytterligare en MFF-talang lämnar klubben.

Lukas Björklund, även han 16, ska – enligt transfergurun Gianluca Di Marzio – vara klar för italienska storklubben Milan. Björklund är enligt rapporterna på plats i Milano för den medicinska undersökningen och förväntas skriva på inom kort.

Enligt Di Marzio ska även Inter, Bologna och Udinese ha försökt att knyta till sig svensken.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier