Rädsla för rasism kunde stoppat övergången

Den nigerianske anfallaren Victor Osimhen stod för 13 mål och fem assist på 27 ligamatcher för franska Lille den här säsongen.

Succén gav eko i fotbollsvärlden och 21-åringen har framför allt ryktats till Napoli.

Men det fanns en tid då en övergång till italienska ligan inte var något Osimhen längtade efter, berättar Osimhens förra agent, Jean-Gérard Benoit Czajka, för France Football.

– Han berättade för mig att rasismproblemen skrämde honom och han inte kände för det. I mars-april sa han till och med till mig att: “Jag vill inte spela i Italien, även om det är för Juventus och tio miljoner euro om året”, säger Benoit Czajka.

Osimhen uppges mer eller mindre vara klar för Napoli. Enligt italienska silly-gurus som Fabrizio Romano och Gianluca di Marzio har Napoli betalat 50 miljoner euro för nigerianen som har skrivit på ett kontrakt till och med säsongen 2025.

I dagsläget är William D’Avila Osimhens agent.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier