Bekräftat: Manchester City värvar från La Liga

En av de mer väntade övergångarna i detta transferfönster är nu hela vägen i hamn. Manchester City har, på sitt officiella twitterkonto, presenterat värvningen av Ferran Torres, 20, från Valencia. Prislappen på yttern uppges vara 237 miljoner kronor och 20-åringen har skrivit på ett femårskontrakt.

Övergången har som sagt varit på gång under en tid men nu är alltså Torres officiellt en City-spelare. Spanjoren gjorde sex mål och åtta assist för Valencia den här säsongen. Utöver matchandet i Valencia har Torres även gjort sex U21-landskamper för Spanien.

– Jag är så glad över att gå till City. Varje spelare vill vara involverad i offensiva lag och Manchester City är ett av världens mest offensiva lag. Att ha Pep (Guardiola) som övervakar min utveckling är en dröm, säger Torres till klubbens hemsida.

Manchester Citys avstängning från Champions League-spel hävdes nyligen av idrottens skiljedomstol Cas och City kommer att delta i nästa säsongs Champions League. Det beskedet kanske bidrog till att denna övergång till slut gick i lås. Eller vad tror ni?

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier