Tottenham chockvärvar – för ”homegrown”-regeln

Det är inte vilka som helst som kommer med nyheten (till skillnad från tidigare inlägg idag (läs, The Sun)) om att Tottenham väljer att ta in Joe Hart som ny reservkeeper. The Times skriver att 33-åringen som gjort 75 landskamper för England kan gå till Tottenham då de behöver fler engelsmän i truppen till nästa säsong. Visst, nog har väl Joe Hart CV:t för att ta andraspaden i Spurs, men faktum är att José Mourinho bara registrerade fyra spelare i sin trupp som räknas som ”homegrown” i februari vilket gjorde att Spurs bara fick registrera 21 spelare, istället för 25 som alla andra. Klubbarna i Premier League får inte innehålla fler än 17 utländska spelare och nu ska alltså London-klubben ha hittat en spelare som kan bidra till att fylla ”homegrown”-kvoten i Tottenham. Därför skulle alltså Hart bli värdefull för mer än sina kvalitéer i målet.

Hart skulle isåfall ansluta som free agent och därför inte kosta några pengar för Tottenham. Målvakten tillhörde senast Burnley där han totalt gjorde 24 matcher, noll senaste säsongen.

Uppdatering: Flera brittiska medier uppger att Hart genomgått läkarundersökningen hos Tottenham och nu twittrar Fabrizio Romano att övergången i princip är klar.

”Here we go”

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier