Uppgifter: Messis utköpsklausul gäller inte

Följetongen kring Lionel Messi, 33, fortsätter.

Under sen lördagskväll kom nya uppgifter gällande argentinarens kontrakt.

33-åringens nuvarande avtal med Barcelona sträcker sig till nästa sommar, och det det sägs att Messi också har en utköpsklausul på astronomiska 700(!) miljoner euro.

Med andra ord, det finns ingen risk att någon skulle köpa stjärnan – om nu inte Messi själv vill lämna, vilket är fallet nu.

Det har mest pratats om Manchester City, och lördagens uppgifter – som spanska AS skriver om – gör gällande att utköpsklausulen inte gäller längre. Vilket gör situationen än mer prekär för Barcelona.

När Messi 2017 förlängde kontraktet med tre år fanns det en option på ett fjärde. Hade Messi valt att bryta treårskontraktet hade han blivit ersättningsskyldig till Barca, men i och med att säsong är över och det fjärde året endast är en option innebär det att klausul på 700 miljoner inte gäller och Messi kan lämna för betydligt mindre – kanske rentav gratis.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier