Officiellt: Sörloth till Bundesliga

Det blev varken Manchester United eller Tottenham.

I stället blir det Emil Forsberg och Yussuf Poulsen som får skandinaviskt sällskap i RB Leipzig.

Bundesligaklubben har presenterat den norske landslagsanfallaren Alexander Sörloth, 24.

– Efter de första samtalen dröjde det inte länge förrän jag insåg att jag ville spela för RB Leipzig. Klubben imponerade i ligan förra säsongen, och ännu mer i Champions League. Deras anfallsinriktade fotboll som Julian Nagelsmann vill spela passar mig bra. Jag ser fram emot att utmana tillsammans i Bundesliga såväl som Champions League, säger norrmannen till klubbens sajt.

Sörloths kontrakt med Leipzig sträcker sig till och med 2025, och affären uppges gå på omkring 250 miljoner kronor.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier