Rosengård-tränaren klar för danska Fortuna Hjörring

Tränaren Elena Sadiku har lämnat Rosengård.

Ny klubbadress: Fortuna Hjörring i Danmark. Där finner hon en satsning som hon hoppas svensk fotboll tar efter i framtiden.

– Jag hade en del alternativ, men blev nyfiken när de hörde av sig härifrån. Det är en lag med många unga spelare och så tycker jag att det är intressant att se hur Fortuna bygger sin verksamhet. Här finns Dana Cup Akademi, en egen akademi där de samlar de bästa talangerna i Danmark, säger Elena Sadiku och fortsätter:

– Jag skulle inte säga att det finns något motsvarande i Sverige. Häftigt att få vara en del av detta och jag tror mycket på den här satsningen. Jag hoppas att det kan bli sån här satsning i Sverige inom snar framtid, säger hon.

Elena Sadiku, som var assisterande tränare i Rosengård, får samma uppdrag i den danska ligaklubben men hon kommer också att vara ansvarig för klubbens röda identitetstråd.

Nystarten i Fortuna är ett led i en tränarkarriär som ska räcka långt.

– Jag vill bli en av världens bästa tränare. Jag behövde komma bort från Malmö och från min comfort zone för att ta mina steg vidare men det, säger tränaren.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier