Uppgifter: Gustav Svensson detaljer från kinesisk klubb

Landslagsspelaren Gustav Svensson har återvänt till Göteborg.

Mittfältarens kontrakt med amerikanska Seattle Sounders har spelats ut och nu väntar ett nytt kapitel.

– Jag kommer gå ut med vad som händer ganska snart. Det är lite hemligt, sa Svensson till GP under söndagen då han slog fast att det tiden i USA är över.

– Vi har bestämt oss för att inte stanna kvar i Seattle. Vi har skrivit ut oss från USA, säger Svensson till GP.

Men vad det blir återstår att se men enligt Expressen handlar det om ett kontrakt med kinesiska Guangzhou R&F. ”Parterna är nu detaljer från en överenskommelse och affären väntas bli offentlig inom kort om inget oförutsett inträffar.”, skriver tidningen. Enligt Sportbladets uppgifter är den kinesiska ett alternativ för mittfältaren, men även andra MLS-klubbar i USA och IFK Göteborg finns med bland alternativen. Beslut kommer att fattas inom de kommande veckorna.

Pontus Farnerud, IFK Göteborgs sportchef,  svarade följande till Sportbladet under söndagen gällande Gustav Svensson och en eventuell övergång till IFK: ”Det finns inte så mycket mer att kommentera än vad vi gjort tidigare gällande honom eller andra spelare i liknande situation.”.

Petra Thorén och Michael Wagner

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier