Lyft laget – nu väntar lönelyft för Smith-Rowe

Efter timmen spelad av måndagens match mellan Arsenal och Newcastle fick Emile Smith-Rowe bollen i djupet. Han drev den framåt, tittade upp – och hittade en ren Bukayo Saka i mitten. Saka placerade säkert in 2–0 för Arsenal i matchen, som laget vann med 3–0.

De både ynglingarna har varit ljuset i Arsenals mörker denna höst. Därför är klubben angelägen om att säkra spelarnas framtid.

Saka skrev nytt kontrakt med klubben i somras, och uppgavs då tiodubbla sin lön till nätta 345 000 svenska kronor i veckan. Enligt Daily Mail har nu även Smith-Rowe erbjudits en kontraktsförlängning – och ett saftig löneskjut.

Mittfältaren, som har kontrakt till sommaren 2023, tjänar för närvarande motsvarande 170 000 kronor. Nu ska han ha erbjudits 460 000 kronor i veckan, vilket är två och en halv gånger mer än den nuvarande lönen.

Smith-Rowe har startat i fem av Arsenals Premier League-matcher denna säsong. På dessa matcher har han bidragit med tre assist. På tre framträdande i Europa League har den offensiva kreatören stått för ett mål och två assist.

Arsenals nästa match är på lördag mot Southampton i FA-cupen.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier