Chelsea uppges vara redo med miljardbud på Jadon Sancho

Jadon Sancho väntas bli ett hett byte för de Europeiska drakarna i sommar.

21-åringen har gjort åtta mål och 13 assist för Bundesligatrean Dortmund denna säsong. Det blir tredje raka året som Sancho stått för över 20 poäng under en ligasäsong.

Engelsmannen har ryktats till sitt hemland under en lång tid och i synnerhet tillbaka till Manchester – som han lämnade 2017 när han gick från City till Dortmund.

Rivalerna Manchester United har länge haft ögonen på yttern och har tidigare uppgetts vara redo att slänga i väg ett miljardbud för att säkra övergången.

Nu skriver The Sun att Chelsea även gett sig in i kampen om Jadon Sancho. Den tidigare Dortmund-tränaren Thomas Tuchel – som nu rattar Chelsea – ska vara en stor beundrare av yttern. Tidningen uppger att klubben förbereder ett bud på 80 miljoner pund, motsvarande över 940 miljoner kronor, för att värva engelsmannen. Dortmund, å sin sida, hoppas få över 100 miljoner pund.

Om London-klubben skulle värva Jadon Sancho skulle 21-åringen få god konkurrens om speltid. Chelsea har under Tuchel ofta spelat med en 3-4-2-1-formation och därmed två offensiva mittfältare. På den positionen finns redan Hakim Ziyech, Kai Havertz, Mason Mount, Christian Pulisic och Callum Hudson-Odoi.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier