Bekräftat: Gattuso lämnar Fiorentina – efter tre veckor

En bra idé innan man tar ett jobb är att komma överens om jobbets förutsättningar. Vilka friheter får jag? Vilka arbetstider har jag? Och innan man tar ett jobb som huvudtränare för ett fotbollslag kanske man borde kolla vad klubbens värvningsstrategi är.

Allt detta verkar Gennaro Gattuso och Fiorentina har missat. Det före detta mittfältsrivjärnet har efter spelarkarriären tränat Milan och Napoli, och tog i början av juni över Fiorentina. Men nu lämnar han, det bekräftar klubben på sin hemsida.

”Fiorentina och Mr. Gattuso har valt att inte följa upp den tidigare överenskommelsen, och därför inte starta nästa säsong tillsammans. Vi kommer direkt att börja söka efter en ny tränare som kan ta klubben dit vi och staden Florens förtjänar”, skriver man.

Gattuso och Fiorentinas sportsliga ledning har börjat bråka – och det rejält. Gattuso har ett sätt han vill värva på, Fiorentina en annan. Enligt AS ska 43-åringen ha velat värva spelade med hjälp av sin agent Jorge Mendes, något klubben inte ska ha varit lika sugna på.

Tidningen skriver även att Fiorentina har siktet inställt på en annan gentleman – nämligen tidigare Roma-tränare Rudi Garcia.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier