Chelsea leder jakten på Haaland

Erling Braut Haaland har värderats till drygt 1,5 miljarder av sin nuvarande klubb, Borussia Dortmund. Men trots den stora prislappen är det många storklubbar som är intresserade av att få in Haaland i sin trupp.

Barcelona, Real Madrid och Manchester-klubbarna har alla varit i kontakt med Haalands agen Mino Raiola under våren. Men för tillfället är det Champions League-vinnarna Chelsea som är längst fram i jakten på den unge norrmannen, enligt Sky Sports.

Thomas Tuchel är på jakt efter en stark anfallare och vem passar bättre in i den beskrivningen än just Haaland? Den höga prislappen, och den tuffa konkurrensen, gör det dock inte till en helt enkel affär. Tidigare har även Dortmund uttalat en vilja att behålla 20-åringen, då de i sommar troligen blir av med lagets andra stjärna, Jadon Sancho. Så ännu är dragkampen om Haaland långt ifrån över.

Under sin tid i Tyskland har Haaland gjort 57 mål på 59 matcher.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier