Stortalangen lämnar MFF för Italien

Den italienska dammsugningen av den svenska talangmarknaden fortsätter. Efter att Venezia dubbelvärvat Viktor Sluug och Jonathan Jorge från Hammarbys organisation, försvinner ytterligare en svensk stortalang till den italienska fotbollen.

Malmö FF:s Roman Zadran, fostrad hos de regerande svenska mästarna, kommer att lämna Sverige för storklubben Parma senare i sommar.

– Deras plan för mig var väldigt spännande och jag kände att den passade mig väldigt bra, säger Roman Zadran och fortsätter:

– Både jag och min familj är väldigt glada, vi ser det som en jättestor möjlighet, men samtidigt är skolan det viktigaste. Jag ska börja plugga på distans till en början.

Den 191 centimeter långe anfallaren beskriver sig själv som en fysiskt stark spelare med bra känsla för mål. Han har tidigare även testats som mittback, men det är längst fram i planen som Zadran trivs allra bäst.

Trots en flytt till ett helt annat land och en annan fotbollskultur i ung ålder är Roman Zadran lugn och trygg inför det stundande äventyret.

– Jag har inspirerats mycket av resan Dejan Kulusevski gjort i Parma och hur hans karriär utvecklades. Samma med Zlatan, eftersom vi kommer från samma område, säger 16-åringen och avslutar:

– Jag har också snackat mycket med min vän Donat Zejnullahu som gjort en liknande resa själv. Samtidigt har min farbror, som också är min mentor, hjälpt mig mycket tack vare hans egen bakgrund som proffs.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier