Startsida / Inlägg

Välkomna till Paulúns värld!

av Fredrik Paulún

Välkommen till bloggen Sockerfritt med mig Fredrik Paulún! För dig som inte känner till mig vill jag först beskriva vem jag är och vad jag står för. Jag är en motionerande tvåbarnspappa och näringsfysiolog som lätt lägger på sig några kilon men jag håller mig viktstabil genom smarta lösningar. Jag reser dessutom mycket i jobbet och det är ofta oregelbundna arbetstider med föreläsningar och annat. Det betyder att jag personligen måste tackla frågor som handlar om mat för familjen, hur man bör äta för att orka träna och vilka strategier som gör att du inte går upp i vikt. Därför kommer min blogg att innehålla alltifrån sockerfria recept på desserter passande fyraåringar och återhämtningsdrinkar för gymtränande vuxna, till hur man snabbt blir av med fem kilon och tips på mat som är lätt att göra matsäck på.

Jag har även ett brinnande intresse av att hjälpa människor med olika sjukdomar att må bättre genom rätt kost och livsstilsförändringar. Räkna därför med vetenskapligt underbyggda råd hur en diabetiker eller MS-patient bör äta. Kunskapen kring kostterapier är idag enorm inom vetenskapliga kretsar, men alltför sällan når denna information ut till de som behöver det.

Du kommer även att få en inblick i mitt liv som består av dråpliga situationer med ungarna, spännande möten med kända och okända personer och resor långt bort. Eftersom jag i praktiken alltid jobbar, om så bara i tanken, smälter arbets- och privatliv ihop och jag är övertygad om att det ger en bättre blogg än om jag enbart skrev om molekyler. Sist men inte minst älskar jag mat, och då handlar det om den rent njutningsmässiga aspekten. Mat ska inte bara vara nyttigt utan självklar i första hand god! Därför kommer jag dela med mig av mina personliga favoriter som jag samlat på mig under mina tjugo år som kostexpert och kokboksförfattare. Häng med från början och ta del av mitt liv!

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB