Startsida / Inlägg

Farmers market

av Fredrik Paulún

Farmers MarketFör dig som tänker besöka L.A. och gillar mat på riktigt rekommenderar jag Farmers Market som äger rum på söndagarna. Googla på det så hittar du den som ligger närmast där du är. Det finns nämligen några olika eftersom staden är så enorm. Utbudet av mat på marknaden är hisnande och du får smaka på nästan allt. Blåbär, björnbär, hallon, jordgubbar, persikor, aprikoser, avokado, ekologiska ägg, ekologisk kyckling, honung, och papayor samsas med hemgjorda såser, fisk, hemgjord lemonad, färskpressad juice etc etc. Kalifornien är verkligen en jordbruksstat med en enorm produktion av högkvalitativa livsmedel. Om du köper direkt från bonden är priset lågt men även i vanliga mataffärer kommer du betydligt billigare undan än i Sverige. En kartong med 150 gram björnbär får du betala 40:- för i Sverige och här hamnar den kanske på 18:- i butiken och 12:- på Farmers Market. Tar du dig till odlingen är priset ännu lägre. Utmed kustvägen norrut låg odlingarna tätt och vi köpte 7 avokado för en dollar. Det är mindre än en krona styck! Farmers Market är dock en samlingsplats som gör odlarna synliga och ger dem en chans att tjäna lite mer på sin produktion. Ofta är det familjeföretag som har drivits av samma släkt i generationer och du får höra mycket intressant om produktionen om du stannar och pratar lite med dem. Rekommenderas varmt!

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Emma Lindström och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB