Startsida / Inlägg

Recept på höstgryta

av Fredrik Paulún

Igår lagade jag och min Helena en höstgryta till middag och det räckte även till dagens lunch. Helt underbart god och nyttig. Här kommer receptet:

Höstig gryta för ca 8 personer

1,2 kg putsad och strimlad fläskfilé

400 gr kantareller

2 rödlökar

2 solovitlökar eller ca 4-6 stora vitlöksklyftor

5 dl havrebaserad matlagningsgrädde, typ Oatley

4 dl havrebaserad Crème fraiche

500 gr cocktailtomater

200 gr lingon

1 knippe bladpersilja

250 gr sallad i påse, typ ruccola

4 buljongtärningar, exempelvis svamp och kalv

2 msk vitvinsvinäger

Svartpeppar

Ev. salt

Stek rödlök, vitlök och kantareller i olivolja tills dess kantarellerna är förvälda och löken mjuk. Lägg över i en gryta. Stek den strimlade fläskfilen i olivolja tills dess porerna stängts på köttet och lägg över även köttet i grytan. Slå på havregrädde och havrefraiche och tillsätt buljongtärningarna samt vitvinsvinägern. Låt koka ca 15 min. Lägg i tomater, hackad persilja samt lingon och ruccolasallad. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.

Servera med mathavre.

Höstgryta

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB