Långkokt högrev är godare än oxfilé!
avMiddagen igår blev långkok på högrev. Det är sjukt lätt! Det är bara tid som krävs. Jag tog fyra burkar krossade tomater av blandade sorter, en liter vatten, ett kilo högrev av nötkött som jag skar i grytbitar (kuber). Sen skar jag i fyra palsternackor, fyra morötter, åtta vitlöksklyftor och kokade upp allt. Jag smaksatte med mald kryddpeppar, några buljongtärningar, lite salt och tabasco. Sen får det stå och puttra under lock i ca 2,5 timmar. Underbart mört och gott och serveras med fördel till ris eller potatis.

Fredrik Paulún är utbildad närings-fysiolog och har arbetat med kost och hälsa i 20 år. Han är känd från böcker, radio och tv, och utbildar kostrådgivare på Paulúns näringscenter. Fredrik är tvåbarnspappa och tränar regelbundet. I bloggen skriver han om allt från träningsmat och nya hälsorön till tips på nyttigare mat till ungarna och kostterapier.