Startsida / Inlägg

The last story ger rollspelsfansen hopp

av Jonas Högberg

”The last story”? Är inte det en titel som påminner väldigt mycket om en väldigt känd japansk rollspelsserie? Absolut. Och i det här fallet är det inte ens tal om någon slump, det ÄR ”Final fantasy”-skaparen Hironobu Sakaguchi som gjort det här spelet (och det är ständige vapendragaren Nobuo Uematsu som gör musiken). Med tanke på hur bra ”Xenoblade chronicles” visade sig vara, parat med de höga betyg som ”The last story” fått än så länge kanske det är dags att börja prata om en revival för det klassiska japanska rollspelet? Fast det kanske bara gäller just de rollspel som släpps till Wii? Hur som helst, om du är klar med ”Zelda: Skyward sword” och fått för dig att du är klar med Wii en gång för alla, tänk om. Det här kan bli den riktiga svanesången. Eller, om du så vill, den sista berättelsen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB