Studsande bilar till ”GTA V”

av Jonas Högberg

Imorgon släpps en uppdatering till onlinedelen av ”Grand theft auto V”. Då kommer det finnas nya uppdrag som gör det möjligt att äga en så kallad lowrider – modifierade bilar som kan studsa och kränga i låga hastigheter. Lowriders var vanligt förekommande i ”GTA: San Andreas” och det är på tiden att dessa hysteriska kreationer dyker upp i ”GTA V” också.

”Deus ex” får imponerande grafikmodd

av Jonas Högberg

”Deus ex” är ett gammalt spel. Det släpptes ursprungligen år 2000, och är förståeligt nog ganska fult med dagens mått mätt. Men nu finns en lösning tack vare moddteamet Caustic Creative. De har nu släppt ”Deus ex: Revision”, en modd som rejält förbättrar grafiken och även tar bort vissa glitchar. Den kostar ingenting, men du måste givetvis äga ”Deus ex”. Och gör du inte det är det snabbt åtgärdat: fram till och med fredagen den 16 oktober kostar spelet bara 15 kr på Steam.

Var kommer då denna generositet från? Jo, Square Enix har sänkt priset på spelet – för att stödja den nya grafikmodden. Med tanke på alla de gånger spelföretaget stängt ner andra fanprojekt är det här tilltaget uppseendeväckande.

Men glädjande.

Kategorier mod, pc
Taggar deus ex, modd

Celebra namn i ”Assassin’s creed: Syndicate”

av Jonas Högberg

För varje nytt ”Assassin’s creed”-spel som släpps medverkar en rad nya historiska kändisar. I den senaste trailern för ”Assassin’s creed: Syndicate” visar Ubisoft nu upp sina 1800-talsstjärnor. Charles Darwin, Alexander Graham Bell, Karl Marx, Charles Dickens, Florence Nightingale och drottning Viktoria kommer alla att spela en roll i syskonen Fryes kamp mot templar-organisationen.

”Assassin’s creed: Syndicate” släpps till Playstation 4 och Xbox One den 23 oktober, till pc den 19 november.

”Wasteland 2: Director’s cut” släpps snart till konsoler

av Jonas Högberg

Förra året släpptes den efterlängtade uppföljaren till ”Wasteland”, rollspelet som sägs ha influerat ”Fallout”. Fansen pumpade in nästan tre miljoner dollar till projektet via Kickstarter, och av recensionerna att döma fick de precis vad de önskade sig: ett klassiskt rollspel med en stark story och taktiska strider.

Nu kommer påbackning i form av en specialutgåva. ”Wasteland 2: Director’s cut” innehåller snyggare grafik, mer inspelade röster och ett modifierat stridssystem. Spelet släpps nu också för första gången till Playstation 4 och Xbox One. Har du redan köpt och spelat ”Wasteland 2” får du specialutgåvan gratis.

”Wasteland 2: Director’s cut” är ute nu till pc, Mac och Linux, och släpps till Playstation 4 och Xbox One den 16 oktober.

Kategorier linux, mac, pc, ps4, Xbox One

Gary Oldman medverkar i ”Star citizen”

av Jonas Högberg

Gary Oldman, Mark Hamill, Mark Strong, John Rhys-Davies, Andy Serkis och Gillian Andersson. Utvecklarna bakom ”Star citizen”, rymdsimulatorspelet som samlat in mer än 90 miljoner dollar via gräsrotsfinansiering, spenderar pengarna på riktigt tunga skådespelarnamn. Ovan kan du se och höra Gary Oldman fyra av ett patriotiskt tal, samt njuta av 20 minuters gameplay från spelet.

”Star citizen” släpps någon gång under 2016 till pc och Linux.

Funcom vill ge dig fruktansvärda mardrömmar

av Alfred Holmgren

Norska Funcom är främst kända för mmo-spelen ”Age of Conan” och ”The secret world”, samt drömska äventyret ”Dreamfall”. Men redan nu i oktober kan det komma att ändras. Den här månaden släpps nämligen studions första egna spel sedan 2012 – i form av rysaren ”The park”.

Premissen är avsiktligt klyschig, och kretsar kring ett övergivet, hemsökt nöjesfält – välbekant mark för alla som minns ”Silent Hill 3” (och åtskilliga andra rysare genom tiderna). I denna högst osköna miljö är det ens uppdrag att leta reda på sin försvunna son.

Funcom beskriver själva ”The park” som ”psykologisk skräck” och en ”fruktansvärd mardröm”. Och med spel som ”Soma” och ”Alien: Isolation” i färskt minne är det bäst för dem att det tar sig över den ribban.

”The park” släpps någon gång i oktober till pc.

Kategorier pc
Sida 1 av 212
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB