Startsida / Inlägg

”Pokemon” vs verkligheten

av Alfred Holmgren

Spelvärlden väntar spänt på Nintendos första egna mobilspel, som ska komma någon gång innan årets slut. Redan nu kan vi dock fascineras av det märkliga ”Pokemon go”, som inte har något med app-succéerna ”Hitman go” eller ”Lara Croft go” att göra – utan är ett spel där man fångar pokemon i verkligheten. Typ.

Upplägget kretsar nämligen kring var du fysiskt befinner dig, och låter dig hitta och fånga monster genom att utforska dina egna omgivningar. Till din hjälp kan du köpa en – fysisk, inte virtuell – pryl vid namn Pokemon go plus (bilden nedan), som låter dig interagera med spelet utan att blanda in din telefon. Om en pokemon dyker upp i närheten börjar sensorn lysa och vibrera, varpå du kan trycka på knappen för att fånga vederbörande.

”Pokemon go” släpps 2016 till IOS och Android.

pokemongo
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB