Startsida / Inlägg

”Street fighter V” tar sin fan service till en ny nivå

av Alfred Holmgren

Aldrig ska man få vara nöjd. Här har man just kommit hem från Tokyo Game Show, vimmelkantig av lycka efter att äntligen få ha provat alla utannonserade ”Street fighter V”-karaktärer – och så visar det sig att Capcom passat på att utannonsera en till medan man var där.

Det är dock svårt att klandra dem när denna karaktär visar sig vara Karin – som debuterade i det formidabla ”Alpha 3” och knappt synts till alls sedan dess, förutom i ett par spinoffs. Tillsammans med lika kära ”Alpha”-återseendena Charlie Nash, Birdie och (den visserligen absurt sexualiserade) R Mika visar Karin att Capcom lyssnat på alla de fans som önskade sig ett gäng överraskningar – istället för återvinningar av slagskämpar vi spelat sönder och samman i ”Street fighter IV” – i det nya karaktärsgalleriet. (Faktum är att Karin var den mest efterfrågade karaktären bland japanska spelare.)

Jag hade tänkt balansera upp alla dessa hyllningar med något surt om att Karin inte verkar ha fått med sig sitt coola tema från ”Alpha 3”, men av debuttrailern att döma har hon fått ett nytt som ändå är nästan lika coolt. Så det är bara att säga till när Capcom vill hämta ut sina fem plus.

”Street fighter V” släpps i början av 2016 till Playstation 4 och pc.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB